Freddify Kennisdeling

28 april 2021

Blogs

PERSONEELSADVERTENTIES IN DE ZORG: BETER ON- OF OFFLINE?

28 april 2021

Marketing voor jouw zorg vacatures

Voor recruiters binnen de zorg is iedere vacature eigenlijk een nieuwe marketinguitdaging. Net als bij de marketing van fysieke producten en diensten, heb je bij vacatures ook te maken met zaken zoals een doelgroep, een aanbod, een kanaal en een Call-To-Action. (Voor meer over marketing voor zorgvacatures lees: https://kennis.freddify.com/2020/10/08/marketing-voor-jouw-zorgvacature/).

Bij het bepalen van een marketingstrategie voor jouw zorgvacatures is het kanaal een belangrijk onderdeel in je marketingmix. Je hebt de offline kanalen, denk aan posters, billboards, advertenties in bladen en krant en evenementen. Je kunt er ook voor kiezen om online te adverteren. Denk aan Youtube, social media advertenties en Google advertenties.

Nu heb je in de zorg altijd te maken met het strakke budgetten. Dus je kunt niet ALLES doen. Stel je hebt een jaarlijks budget van zeventigduizend euro. Waar kan je die beter in investeren: offline of online personeelsadvertenties?

Deze blog vertelt de voordelen van beide kanalen. Welk kanaal voor jou beter werkt hangt af van het belangrijkste doel van jouw personeelsadvertentie.

Voordeel van offline personeelsadvertenties in de zorg

  1. Zichtbaarheid

Het grootste voordeel van offline personeelsadvertenties is dat deze door veel meer mensen gezien wordt dan een online advertentie. De meeste offline advertenties slagen erin op te vallen. Na een offline arbeidsmarktcampagne is de organisatie dus bekend onder veel mensen in de regio.

  • Inspirerend

Een billboard of full-pagekrantenadvertentie biedt ruimte om met een mooie foto en inspirerende tekst te laten zien waar jouw organisatie voor staat. Een online advertentie is kleiner, met minder plek voor beeldmateriaal. Om te inspireren werkt offline dus vaak beter.

  • Persoonlijk contact

Een andere vorm van offline adverteren is de aanwezigheid op beurzen en evenementen. Bij deze vorm van adverteren komen mensen persoonlijk met de zorgorganisatie in contact. Ze kunnen hun eigen vragen stellen en voelen direct een “klik”.

Voordelen van online personeelsadvertenties

  • Juiste mensen bereiken

Het voordeel van online is dat je zelf in de hand hebt wie jouw personeelsadvertenties ziet. Zeker in de zorg is dit een groot voordeel. De werkdruk van HR en recruitment ligt hoog. Het afhandelen van kansarme kandidaten is tijdsintensief. Liever besteed je deze tijd aan geschikte kandidaten. Met online advertenties  kan jij bepalen dat alleen mensen met een relevante opleiding de zorg vacature zien.

  • Alleen voor resultaat betalen

Bij de meeste onlinekanalen betaal je per klik. Je betaalt dus alleen voor mensen die geïnteresseerd zijn in jouw vacature en daarom klikken op jouw personeelsadvertentie. Al die mensen die eroverheen kijken kosten niks. Als veel geïnteresseerde zorgprofessionals jouw advertentie bekijken is deze dus duurder, maar levert die ook meer op. Een offlinecampagne is altijd even duur, of je er nou 10 of 0 leads uithaalt.

  • Snelle Call-to-Action

Het solliciteren gaat online; het CV staat op de computer en een motivatiebrief schrijft men ook niet met pen en papier. Het werkt voor de conversie (het aantal mensen dat overgaat tot solliciteren van alle mensen die de zorg vacature bekijken) dus beter als mensen al achter de laptop zitten. Het is dan een kleine stap om tot actie over te gaan. Een advertentie die mensen onderweg horen of zien, is alweer vergeten eer ze thuis zijn.

Welke keuze maak je?

Zoals we hierboven al eerder aangaven, hangt de keuze voor jou af van wat je wil bereiken met je advertentie.

Wil je jouw zorgorganisatie neerzetten als dé organisatie in de regio en zorgen dat iedereen jullie kent?

Dan is offline jouw beste keuze. Een mooie offline personeelsadvertentie wordt door veel mensen gezien.

Wil je veel leads of sollicitaties binnen krijgen?

Dan is online de betere keuze. Mensen zullen eerder solliciteren als ze direct kunnen doorklikken.

Wil je relevante sollicitaties binnenkrijgen van mensen met de achtergrond die jij zoekt?

Dan moet je zeker voor online advertenties  gaan. Alleen via online advertenties  kun je ervoor zorgen dat de mensen die jij wilt de personeelsadvertentie zien. Alleen mensen met al ervaring in de zorg bijvoorbeeld. Of mensen met de juiste zorgopleiding, Omdat online het makkelijker maakt om direct tot actie over te gaan krijg jij betere reacties op jouw zorgvacature!

Kies je online? Lees dan onze whitepaper “Digitaal werven in de zorg“.

Over Freddify

Freddify is een expert op het ontwerpen van een online marketingfunnel die de juiste mensen vindt voor iedere cliëntgroep binnen jouw organisatie. Wij nemen het grootste deel van de werving uit handen zoals HR zich alleen nog bezig hoeft te houden met de juiste kandidaten. Bekijk www.freddify.com.

Share

GERELATEERDE ARTIKELEN