Freddify Kennisdeling

Achtergrond

SEIN is een expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. De organisatie biedt ook langdurige zorg aan mensen die vanwege de epilepsie niet meer thuis kunnen wonen. Dit gaat meestal om mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.


Bij deze woongroepen heeft SEIN te maken met moeilijk vervulbare vacatures, met name op het gebied van begeleiders. De organisatie besloot daarom een speciaal leer-werk-traject voor zij-instromers te starten in samenwerking met het ROC van Amsterdam.  

Deze zij-instromers worden in twee jaar opgeleid tot begeleider C op MBO-4 niveau. Daarna stromen zij in als gediplomeerde medewerkers. SEIN noemt de groep zij-instromers “WelSEIN Topklas”. Freddify heeft de volledige eerste werving voor deze groep gedaan.

Doel

De WelSEIN Topklas heet niet voor niets de Topklas. Het doel van SEIN was een klas te formeren met 25 gedreven en ambitieuze kandidaten met de juiste persoonlijkheid voor de gehandicaptenzorg. Mensen die er “helemaal voor willen gaan”, aldus SEIN.

Proces

Test en landingspagina

  • Freddify en SEIN kozen ervoor om zij-instromers te beoordelen op hun algemene geschiktheid voor de gehandicaptenzorg. Deze keuze is gemaakt omdat er binnen SEIN verschillende doelgroepen zijn waarmee de kandidaten kunnen werken.
  • Freddify heeft daarom de “WelSEIN Topklas test” ontwikkeld met 5 competenties die altijd belangrijk zijn binnen de gehandicaptenzorg en waar dus hoog op gescoord moet worden.
  • De test stond op de landingspagina: sein.freddify.com. De website is speciaal ontworpen om de doelgroep te triggeren; hij toont bijvoorbeeld de voordelen van het traject waarvan wij hebben getest dat ze belangrijk zijn voor de doelgroep.

Campagnes en werving

  • De landingspagina hebben wij via gerichte social media campagnes verspreid onder ambitieuze mensen met een zorghart in regio Heemstede en Cruquius.
  • Er zijn bijna duizend kandidaten binnen gekomen. Zij zijn eerst door meerdere Freddify rondes gegaan. Ons recruitmentteam deed de laatste Freddify-selectie met een telefonische intake.
  • Pas na een positieve intake zijn kandidaten ingepland voor een voorlichtingsbijeenkomst bij SEIN. Tijdens deze bijeenkomst maken de kandidaten kennis met de opleiding, de organisatie en de cliënten.
  • Na de bijeenkomst heeft SEIN nog één selectiegesprek met de kandidaten gevoerd. Na dit selectiegesprek ontving de kandidaat een terugkoppeling of er een plaats in de WelSEIN Topklas is gereserveerd voor de kandidaat.

TopResultaat!

Freddify heeft in totaal 260 matches behandeld voor de WelSEIN Topklas. Daarvan hebben wij 53 mensen ingepland op een voorlichtingsbijeenkomst. 72% ging door naar het gesprek. Daarvan is 71% aangenomen. In totaal is de helft van de matches van Freddify aangenomen: 27 mensen treden in dienst.

Dat zijn er 3 meer dan het doel van 25 kandidaten  SEIN was dus tevreden over de kwaliteit van de kandidaten.

Daarnaast heeft het team van SEIN géén werk gehad aan het selecteren en inplannen van kandidaten uit honderden aanmeldingen. Freddify handelde het gehele voortraject af tot de bijeenkomsten. SEIN organiseerde de bijeenkomst en voerde het laatste selectiegesprek.


SEIN vertelde ons hoeveel tijd dat heeft gescheeld. Het afwijzen van niet-geschikte zij-instromers neemt normaal veel tijd in beslag (“nee, onregelmatig werken is echt noodzakelijk”). Het hielp ook dat de kandidaten al waren voorzien van standaard informatie over het traject. Het telkens opnieuw informeren en dezelfde vragen beantwoorden is anders een tijdrovende klus.

De samenwerking heeft zo bewezen een efficiënte en succesvolle manier te zijn om in korte tijd een groep kwalitatieve zij-instromers aan te nemen.

Marjolijn Vijverberg (adviseur recruitment bij SEIN):

“Freddify heeft in een heel korte tijd een topresultaat neergezet en SEIN heel goed geholpen bij het werven en selecteren van onze WelSEIN Topklassers.  Prettige samenwerking, duidelijke en snelle terugkoppeling en een fijn team!”