Freddify Kennisdeling

Achtergrond

Syndion is een gehandicaptenzorgorganisatie met locaties in de Drechtsteden, regio Gorinchem en Alblasserwaard en het Rivierengebied rondom Utrecht. Zoals bij de meeste zorgorganisaties kost werving voor de ene vacature meer moeite dan voor de andere. Toen wij kennismaakten met Syndion had één specifieke locatie vooral moeilijk vervulbare vacatures.

Op die locatie was een negatieve spiraal ontstaan. Er waren in verhouding teveel tijdelijke krachten op de locatie waardoor de continuïteit in het gedrag kwam.  Hierdoor verzwakte het team waardoor dat het ook lastiger werd om (nieuwe) medewerkers te behouden. Deze dynamiek zien wij vaker.

Syndion deed daarom iets wat meer zorgorganisatie noodzakelijkerwijs doen: zzp’ers inzetten. Met deze zzp’ers konden ze de zorg nog leveren, maar niet de zorg die zij nastreven. Op de locatie wonen namelijk cliënten met een intensieve zorgvraag en verstoorde prikkelwerking. Vertrouwen, rust en regelmaat zijn belangrijk voor deze groep. Die aspecten van de zorg zijn moeilijk te waarborgen met een wisselende bezetting

Om die reden vroeg Syndion ons een wervingscampagne op te zetten om gediplomeerde zorgprofessionals te vinden die in dienst willen treden bij deze locatie. Als vaste krachten kunnen zij een goede band opbouwen met de cliënten en passende zorg bieden.

Doel

Syndion zocht kandidaten met het volgende eisenpakket:

 • MBO niveau 4 opleiding richting (gehandicapten-)zorg of begeleiding
 • Ervaring in de (gehandicapten-)zorg, het liefst met de doelgroep.
 • De juiste persoonlijkheid hebben om met de intensieve zorg doelgroep te werken.
 • Goede motivatie en enthousiasme om met deze doelgroep te werken.

Proces

Test en landingspagina

 • Freddify heeft een selectie gemaakt van de competenties die veel voorkomen bij zorgmedewerkers die intensieve zorg verlenen aan een soortgelijke doelgroep (EMB+/MVB+).
 • Op basis van deze competenties ontwikkelden wij de “Syndion locatiematch test”.
 • De test stond op de landingspagina: syndion.freddify.com. De website is speciaal ontworpen om zorgprofessionals te overtuigen de stap naar een intensieve doelgroep te zetten.
 • De conversie op de website (van bezoek naar het delen van testgegevens met Syndion) was zeer goed.

Campagnes en werving

 • De landingspagina hebben wij via gerichte social media campagnes verspreid onder zorgprofessionals met ervaring in regio Leerdam.
 • 1865 geïnteresseerden hebben de test gemaakt. Zij zijn eerst door meerdere Freddify rondes gegaan. Ons recruitmentteam deed de laatste controle met een telefonische intake.
 • Pas na een positieve laatste intake werden kandidaten gekoppeld aan de recruiter bij Syndion. De recruiter ontving CV, gespreksverslag en de testuitslag. Zij maakte de laatste afweging de kandidaat wel of niet voor te stellen aan de manager.
 • De manager voerde het laatste gesprek. Bij hem lag de keuze een kandidaat een aanbod te doen.

Resultaat

Freddify heeft in totaal 199 matches behandeld voor Syndion met juiste ervaring en opleiding. Daarvan hebben wij 38 mensen gekoppeld aan Syndion.

In totaal heeft Syndion 6 zorgprofessionals aangenomen voor deze locatie.

Hiermee heeft de locatie een stap gezet richting een vast warm team. Een team dat cliënten de gewenste  begeleiding kan bieden wat de structuur en rust op de locatie ten goede komt. Daarnaast wordt er gebouwd aan de professionele verbinding tussen de teamleden. Een mooie ontwikkeling die door Syndion graag verder wordt uitgebouwd.

Vanaf deze week gaat Freddify weer starten met de werving voor de locatie om de laatste kanjers te vinden voor dit daadkrachtige en ondernemende team.