Freddify Kennisdeling

28 april 2021

Klantverhalen

KLANTVERHAAL: VERENIGING GEHANDICAPTENZORG NEDERLAND

28 april 2021

Doelgroepentest vindt nieuwe kandidaten voor gehandicaptenzorg

Pas ik bij de gehandicaptenzorg? Dankzij de test die Freddify samen met Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland ontwikkelde, komen zij-instromers daar nu snel achter. Op basis van persoonlijkheid en competenties matcht de doelgroepentest kandidaten aan de cliëntgroep waar zij het beste passen. Daarnaast krijgen zij meer inzicht in wat werken in de gehandicaptenzorg precies betekent. Het doel: zij-instromers uit andere sectoren en beroepsgroepen informeren en interesseren voor deze mooie branche om het personeelstekort op te vangen.

De uitslag van de doelgroepentest toont of de kandidaat geschikt is voor Gehandicaptenzorg algemeen en de doelgroepen Ernstig Meervoudig Beperkt (EMB) en Licht Verstandelijk Beperkt met Gedragsproblemen (LVB). Voor deze doelgroepen worden vacatures momenteel moeilijk vervuld, terwijl de nood vaak hoog is. Na de uitslag worden zij-instromers aan relevante vacatures gekoppeld.

Binnen twee maanden maakten al meer dan 5000 mensen de test via www.wateenvak.nl. Dit bewijst dat mensen die een stap binnen of naar de gehandicaptenzorg overwegen graag eerst laagdrempelig oriënteren of dat bij ze past. De test is daarmee een eerste stap richting een mooie, lange loopbaan in de zorg.

Voorkom uitval met een goede match

Persoonlijkheid is de beste voorspeller voor toekomstig gedrag. De test en bijbehorend rapport helpen zowel kandidaat als recruiter bij het kiezen van de juiste functie. Op deze manier wordt geïnvesteerd in een duurzame loopbaan. Bovendien krijgt de cliënt een begeleider die het beste bij hem of haar past. Om de juiste match met de gehandicaptenzorg te maken is er veel aandacht besteed aan het opstellen van de persoonlijkheidsprofielen:

  • Freddify heeft een big 50 persoonlijkheidsonderzoek uitgevoerd onder honderden zorgmedewerkers bij alle doelgroepen in de gehandicaptenzorg. 
  • Hieruit kwam een top 10 van competenties waar medewerkers bij de doelgroep EMB of LVB beter op scoorden dan medewerkers in de gehandicaptenzorg in het algemeen.
  • Deze opvallende competenties hebben we besproken in sessies met recruiters en ervaringsdeskundigen bij diverse zorgorganisaties. Samen hebben we de profielen opgesteld. 
  • Met de quickscan kunnen zij-instromers hun match met deze profielen onderzoeken.

Maarten Hüttner, beleidsadviseur bij de VGN: “Ik ben blij met de kwaliteit van de Quickscan. En met het feit dat zoveel mensen het al hebben ingevuld. Deze mensen krijgen inzicht of zij bij de gehandicaptenzorg passen. De scan is een toegevoegde waarde voor de website.”
Freddify helpt zorgorganisaties met het vinden van passend talent voor hun organisatie. Geïnteresseerd in wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk op www.freddify.com of neem contact op via a.kok@freddify.com.

Share

GERELATEERDE ARTIKELEN