Freddify Kennisdeling

1 oktober 2021

Klantverhalen

PARTNERSHIP VERHAAL: CZ

1 oktober 2021

Achtergrond CZ

CZ is een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Daarmee dragen zij een zware verantwoordelijkheid om de zorg gezond te houden. Hoe kunnen zorgkosten beteugeld worden zonder in te boeten aan de kwaliteit en toegankelijkheid?

In de gehandicaptenzorgsector drukt het personeelstekort op de financiële gezondheid van instellingen. De kosten aan zelfstandigen om gaten in de planning te vullen zijn hoog. Er zijn minder middelen voor andere investeringen in de kwaliteit van de zorg.

Zorginkopers van CZ bespreken deze problematiek uitvoerig met gecontracteerde instellingen. Naar aanleiding daarvan vroegen zij Freddify om een aanpak tegen het personeelstekort bij hun organisaties. Dat werd het project “Samen Werving”.

Wat we samen doen

In het project “Samen Werving” zet Freddify een campagne op voor alle gehandicaptenzorgorganisaties in één regio. Organisaties kiezen zelf of ze zich hierbij aansluiten. Het project is begonnen met vijf organisaties in de Zuid-Hollandse Eilanden.

Onze online advertenties bereiken alle zorgprofessionals en potentials in deze regio. Iedereen krijgt de kans om zich te oriënteren op hun juiste plek in gehandicaptenzorg. Concrete kandidaten worden gekoppeld aan de organisatie die het beste past bij hun persoonlijkheid en situatie.

Zo ontvangen organisaties duurzame matches tegen een minimale investering in marketing en werving.

Synergie

Zorginkopers brengen hun gecontracteerde zorginstellingen samen in de bijeenkomst “proactieve recruitment”. Tijdens deze bijeenkomsten wordt het al snel duidelijk dat iedere organisatie worstelt met hetzelfde probleem: de vraag naar medewerkers voor complexe groepen stijgt terwijl het aanbod juist daalt.

Freddify heeft de tools om de medewerkers te vinden waarmee organisaties deze uitdaging aan kunnen gaan. De “Samen Werving” campagnes zijn gericht op mensen met de juiste persoonlijkheid voor complexe doelgroepen. Onze selectieproces zorgt dat zij ergens aan de slag gaan waar ze echt goed passen.

Wat we willen bereiken in de zorg 

CZ en Freddify willen samenwerking in de zorg stimuleren. Iedere gehandicaptenzorginstelling staat dezelfde uitdaging te wachten. Het loont het om deze samen aan te pakken. Bovendien willen we het aandeel vaste versus geschikte medewerkers bij organisaties verhogen omdat we geloven dat dit de zorg aan cliënten ten goede komt.

De “Samen Werving” is nu in één regio gestart. De ambitie is om dit uit te breiden naar alle regio’s die moeite hebben vast personeel aan te nemen op bepaalde doelgroepen.

Wat we nu al hebben bereikt

In de Zuid-Hollandse Eilanden draaien de “Samen Werving” campagnes voor vijf organisaties. Hieronder staan de resultaten van de eerste campagne maand.

 

Share

GERELATEERDE ARTIKELEN