Freddify Kennisdeling

29 april 2021

Nieuws

FREDDIFY EN ZIJ-INSTROMERS AANWEZIG IN DE TWEEDE KAMER

29 april 2021

Op 18 mei mochten wij ons zegje komen doen binnen het thema “werkdruk in de zorg” in de Tweede Kamer. In het kader van burgerpanel V100 waren wij uitgenodigd om vanuit de praktijk te kijken naar de plannen van de overheid.

Wij namen een zij-instromer mee. Hierdoor konden laten zien dat er nog zoveel mensen zijn die graag in de zorg willen werken en hartstikke “geschikt voor zorg” zijn. Jammer genoeg weten zij nog niet altijd de weg naar zorgorganisaties te vinden of andersom. De zij-instromer die wij meenamen had zelfs al meerdere keren gesolliciteerd naar zorgfuncties, zonder succes.

Daarom is het juist zo zonde dat de overheid in 2017 zo’n 1/5 van het budget voor omscholing, stages en nieuwe beroepen niet heeft uitgegeven. Als de organisatie dit budget wel had aangesproken, was de geschikte zij-instromer misschien wel aan de bak gekomen en had zij nu andere zij-instromers kunnen inwerken!

Wij vonden het zo jammer dat we er met ons team een kamervraag over hebben gesteld. Rutte heeft deze in de Tweede Kamer behandeld (met een verwijzing naar een document dat nog wordt uitgebracht maar toch). Dat was dus een mooie overwinning voor de zij-instromer!

Verder was het ook nog eens een leuke, inspirerende dag met veel mensen met hart voor de zorg.

Lees ook wat Argos, de organisatie van de zij-instromer, erover plaatste:

Share

GERELATEERDE ARTIKELEN