Freddify Kennisdeling

29 april 2021

Referenties

Interview met begeleider in de GHZ: Michelangelo

29 april 2021

Waar werk je nu?

Ik werk nu ongeveer een jaar bij de Hartekamp Groep, op de cliëntgroep met een licht verstandelijk beperking en met gedragsproblematiek. De jongens die daar wonen vertonen veel onvoorspelbaar gedrag met een complexe zorg indicatie. Daarnaast volg ik de opleiding “Persoonlijk Begeleider”. Dat heeft de Hartekamp Groep mij aangeboden omdat ik qua werkervaring wel aansloot, maar nog niet de juiste opleiding had. Hiervoor werkte ik als fysiek zorg begeleider in de GGZ.

Hoe bevalt dat?

Werken met deze doelgroep bevalt goed. Geen dag is hetzelfde. Elke dag is een uitdaging. Dat past bij mij. Ik haal veel meer uit deze doelgroep, dan ik uit andere doelgroepen zou halen.

Een goede match dus tussen jou en de doelgroep?

Ja deze doelgroep spreekt me zeker meer aan. Ik heb een goede klik met de jonge jongens. En ik vind psychiatrische klachten ook interessanter om mee te werken.

Wat wil je meegeven aan iedereen die met deze doelgroep wil werken?

Je hebt geduld nodig. Dat is het belangrijkste. Iedereen heeft zijn eigen wil. Cliënten proberen dingen uit. Geduld helpt je om je toch aan het dagprogramma te houden. Of in ieder geval zoveel mogelijk. Daarnaast moet je dingen zien aankomen. Dat is het tweede belangrijke aspect: in dit werk moet je kunnen anticiperen. Vanaf het eerste contactmoment probeer je gedrag te lezen van de cliënt. Als je dat kan raad ik dit werk aan.

En wat zeg je tegen mensen die bij de Hartekamp Groep willen werken?

Het is een leuke plaats om te werken! Je werkt in de natuur. En je doet geen standaard werk. Dus als je afwisseling zoekt kan je hier zeker terecht. En als mijn doelgroep je niet aanspreekt, hebben ze bij de Hartekamp Groep nog heel veel andere doelgroepen, dus je kunt vast een goede plek vinden om te werken.

Michelangelo werkt bij de Hartekamp Groep, een gehandicaptenzorgorganisatie waarvoor Freddify mensen voor complexe doelgroepen werft. Lees wat wij voor de Hartekamp Groep doen in ons klantverhaal: https://kennis.freddify.com/2020/09/22/klantverhaal-hartekamp-groep/

Share

GERELATEERDE ARTIKELEN