Freddify Kennisdeling

29 april 2021

Referenties

ZIJ-INSTROMER BAS: “IK BLIJF VOOR ALTIJD WERKEN IN DE GGZ, DAT IS EEN DING DAT ZEKER IS”

29 april 2021

Bas werkt in een gesloten inrichting bij zorgorganisatie Parnassia. Hij werkt met manisch depressieve, dementerende en/of schizofrene cliënten. Hiervoor was hij teamcoach en bedrijfsleider in de retail. Heel wat anders dus. “Ja, behalve dat ik met mensen werkte is dit een wereld van verschil.”

Via werkgeversorganisatie ZorgZijnWerkt deed hij afgelopen jaar mee met de “oriëntatieweek”; in één week kennis maken met vier verschillende branches. De week bestond uit vier meeloopdagen, de test van Freddify en een gesprek met een loopbaancoach. Uit ieder van deze dingen bleek dat de match van Bas bij de GGZ ligt. Die voorspelling is meer dan uit gekomen: “Ik voel me hier helemaal thuis en ik ben erg betrokken bij de medewerkers.”

De test van Freddify heeft Bas “heel goed” geholpen bij het maken van een keuze voor een branche. Een bewuste keuze voor een branche is zeer belangrijk bij een eerste stap richting de zorg zet. “Als het werken met deze cliënten niet bij je past dan voel je je in een gesloten afdeling direct heel opgesloten.” De helft van nieuwe zorgmedewerkers verlaat de zorg weer binnen twee jaar. Ook Bas heeft in de korte tijd dat hij in de GGZ werkt al collega’s zien vertrekken. 

Freddify’s test, samen met de rest van het traject, gaf Bas “een fijne bevestiging voor jezelf van waar je goed in bent.” Aan uitvallen denkt Bas niet, sterker nog: “Ik blijf werken in de GGZ, dat is een ding dat zeker is”.

Share

GERELATEERDE ARTIKELEN