Freddify Kennisdeling

29 april 2021

Nieuws

FD TALENT VAN HET JAAR: AYLA KOK, DE OPRICHTER VAN FREDDIFY

29 april 2021

We zijn super trots op onze oprichter Ayla Kok. Zij is gekozen door het FD tot “talent van 2019“.

Als oprichter / CEO van Freddify biedt zij een oplossing voor een groot probleem in onze maatschappij: het personeelstekort in de zorg. Dat is een probleem dat iedereen raakt. Wie kent er niet iemand die zorg nodig heeft? Een familielid of vriend, of misschien jijzelf wel. Door het personeelstekort is goede zorg in Nederland in de toekomst geen zekerheid meer. Dat moet toch niet kunnen in een land zoals Nederland?

Daarom heeft Ayla Kok een missie: Het creëren van een win-win situatie door mensen met een zorghart te koppelen aan zorgorganisaties met een groot personeelstekort.

Het idee voor dit zij-instroom programma kwam voort uit de data van Freddify’s loopbaanprogramma. Het toonde duidelijk de nare effecten van het personeelstekort in de zorg: hoog verzuim, lage vitaliteit, geen ruimte voor ontwikkeling, etc. Ondertussen wordt het probleem alleen maar erger. In 2022 komen we meer dan 100.000 mensen tekort in de zorg. Dat heeft een serieuze impact op de veiligheid van zieken, ouderen en gehandicapten.

Daarom heeft Freddify haar data over de zorgmedewerker verwerkt in een “Geschikt Voor Zorg” test en deze beschikbaar gemaakt voor iedereen die de zorg overweegt als werkgever. Om de zorg te redden willen zij alle mensen met een zorghart bereiken. Geschikte mensen worden gekoppeld aan een zorgorganisatie die het beste bij hen past.

Ayla Kok maakt met dit product een grote indruk in de zorg; het afgelopen jaar is zij over de vloer geweest bij VWS, uitgenodigd in de Tweede Kamer, mag zij meedenken met CAOP en praat zij met diverse zorgwerkgeverorganisaties. Als klap op de vuurpijl van een bewogen jaar is zorgverzekeraar CZ aangesloten als investeerder. Voor hen is het oplossen van het personeelstekort belangrijk om de zorgkwaliteit te bewaken. Samen willen ze in 2019 en 2020 een serieus deel van het tekort oplossen.

Ayla Kok

Share

GERELATEERDE ARTIKELEN