Freddify Kennisdeling

30 augustus 2021

Nieuws

Personeelstekort oplossen met je concullega’s

30 augustus 2021

Een catch-22 is er niets bij.

De problematiek van de cliënten in de gehandicaptenzorg wordt complexer. Het aandeel “licht verstandelijk beperkte” cliënten neemt af. Tegelijkertijd zijn de begeleiders voor complexe cliëntgroepen juist moeilijker te vinden. Veel zorgmedewerkers kunnen of willen niet (meer) werken met zware doelgroepen.

Er ontstaat daardoor een groot gat tussen de vraag naar zorg enerzijds en het aanbod van zorgmedewerkers anderzijds. Dit gat wordt nu opgevuld door PNIL. Dat maakt de zorg duurder. Daarom gaan zorgverzekeraars de komende jaren strenger worden op de zzp – loondienst verhouding. Kortom, er moet dus echt wat veranderen.

 

Sterke procentuele daling van cliënten met een licht verstandelijke beperking in de GHZ.

 

Samen Werving

Bijna iedere zorgorganisatie heeft moeite met deze verandering. Niettemin wordt er nog weinig ondernomen om dit gezamenlijke probleem sámen te tackelen. Freddify wil daar wat aan doen. Daarom lanceren wij een vernieuwende aanpak: de Samen Werving. Met de Samen Werving helpen we zoveel mogelijk organisaties met de werving voor complexe doelgroepen.

Het werkt zo:

  • We zetten een campagne op waarmee we alle zorgprofessionals en potentials in een regio bereiken.
  • Iedereen krijgt de kans om zich te oriënteren op de complexe groepen via “de gehandicaptenzorg-test”
  • Concrete kandidaten matchen we aan de organisatie die het beste past bij hun persoonlijkheid en situatie.

 We zoeken dus geen kandidaten voor een organisatie, maar we zoeken een organisatie bij een geschikte kandidaat! Volgens ons is dat de beste aanpak in tijden van schaarste van personeel en heeft dit het beste resultaat. Er is altijd wel een ideale plek voor een topper die met complexe doelgroepen wil werken.

Wat levert dit op

Om te laten zien wat dit kan opleveren kijken we naar de Zuid-Hollandse Eilanden. Hier draait de Regio Campagne voor vijf organisaties. De organisaties delen de campagnekosten. De kandidaten uit de campagne worden verdeeld over de organisaties op basis van persoonlijkheid, wensen van de kandidaat, cultuurmatch en reisafstand. 

 

 In augustus heeft de campagne 250 concrete leads opgeleverd, waarvan de helft met zorgdiploma en ervaring.

 

Ook meedoen?

Iedere organisatie kan instappen. Twee organisaties binnen één regio profiteren al van schaalvoordelen met betrekking tot de campagnes.

 Voor meer informatie mail of bel naar Ayla Kok (aylakok@freddify.com).

06-28256904

Share

GERELATEERDE ARTIKELEN